Capture your confidence

FAQ

Boudoir fotografie betekent voor mij de moderne vrouw fotograferen in al haar kracht en schoonheid ongeacht size, kleur of leeftijd. Schoonheid is objectief en juist de diversiteit van alle vrouwen maakt dat we allemaal mogen shinen met onze eigen persoonlijkheid en uitstraling.
Er zijn verschillende redenen om dit te doen, misschien wil jij jezelf weleens van een heel andere kant zien, of wil je vieren dat je iets hebt overwonnen, of zit je in een periode in je leven waarin je trots bent op hoe je nu bent. Ik hoor veel verhalen van vrouwen die bij mij komen, sommige hebben een zware scheiding achter de rug en willen hun nieuwe ik vieren, en weer andere willen juist hun onzekerheid een stukje overwinnen! Elke reden is goed, ik kan je 1 ding met zekerheid zeggen: dat je deze unieke ervaring mee moet maken, jezelf eens met andere ogen bekijken en vieren dat je mooi bent. Het geeft jou vrouwelijkheid een boost en zorgt voor innerlijke transformatie…
Deze unieke experience is all about YOU. We gaan vieren dat jij vrouw bent en fantastische foto’s maken. Zodat je elke dag naar jezelf kan kijken en mag genieten van de persoon die je bent. Alle komt voorbij en alles mag er zijn! Van high sensual energy tot je kwetsbare kant…Jij mag gezien worden.
Alle vrouwen zijn ietwat nerveus of hebben geen idee hoe te poseren. En je hoeft absoluut geen ervaring te hebben om er amazing uit te zien tijdens jou shoot. No worries, echt geloof me ik ga je helpen, stimuleren, aanmoedigen! Ik doe alle poses voor en vertel je tot in de kleinste details wat je moet doen. Ook hoe je moet kijken, je ogen iets hoger, kin iets naar boven, schouders ontspannen: dit soort dingen roep ik regelmatig. Het enige wat jij hoeft te doen is aanwezig zijn is de studio op de afgesproken tijd en over alle andere dingen hoef je je geen zorgen te maken. Vertrouw me, I know what I’m doing …
Door gebruik van het juiste licht, een goede set-up, visagie, het perfecte setje kleding of lingerie, doordat je op je gemak bent, en je de goede pose aanneemt komt hier een fantastisch beeld naar boven. Het is echt een opsomming van deze punten wat ervoor zorgt dat de foto’s geweldig worden. Ga maar na dat de vrouwen voor jou ook dachten dat ze nooit zulke prachtige foto’s zouden hebben! Echt, iedereen kan dit, jij dus ook…
Mijn werkwijze in de nabewerking is omzetten naar zwart/wit en het wegwerken van blauwe plekken en of vlekjes ( alles wat er niet altijd zit zeg maar), een lichte huidverzachting waar nodig, en oplichten van lichte delen en donkere delen ( dodge and burn). Ik zet de foto’s recht, maak achtergronden netjes en versterk het contrast. Het belangrijkste is dat je jezelf terug ziet, dus ik ga je niet veranderen. Ik maak niemand dunner, dikker of anders. Deze zaken worden ook allemaal met jou besproken en je kunt hierin ook zelf nog suggesties geven tijdens ons pre-shoot gesprek.
Voor we beginnen met de shoot ondertekenen we beiden een modellencontract waarin alles rondom privacy staat opgenomen. Ik ga uiterst zorgvuldig om met jouw bestanden en zorg dat de beelden dubbele back-up hebben op een externe harde schijf. Ik zal altijd schriftelijke toestemming vragen om jouw beelden te gebruiken voor mijn site en/of socials. Jouw level van waar jij comfortabel mee bent, is ook mijn level! Dat houd in dat jij altijd degene bent die bepaalt waar de grens van jouw privacy ligt. Ik zal nooit iets plaatsen op insta of de site zonder jou toestemming en ben er ook absoluut oké mee als je jou beelden voor jezelf wil bewaren.
De ervaring leert dat de fotoshoot het beste werkt zonder dat daar nog iemand bij is. Dat komt omdat het een intieme shoot is en je jezelf helemaal mag overgeven aan mij. Voor de meesten gaat dat het makkelijkste als we met zijn tweeën zijn. Door het pre-shoot gesprek voelt het al gauw prettig en je zult zien dat het van zelf gaat tijdens de shoot. Maar als jij er echt beter bij voelt dat er iemand bij is die je vertrouwt dan mag dat natuurlijk ook, het liefst iemand die jou goed kent en aanmoedigt tijdens de shoot.
We plannen een afspraak in voor de (telefonische) intake, en voor de sessie. Na ons gesprek maak ik het moodboard en krijg je alle informatie over de boudoir sessie. Ik vertel je waar je moet zijn , wat je mee kunt nemen, en ik stuur je een lijst met handige tips.
In het moodboard wordt duidelijk: – welke stijl – welk licht – welke set-up (bijvoorbeeld gebruik van daybed of krukje) – welke kleding of lingerie stijl – welke haar en make-up keuze iedere keuze is belangrijk om jou verhaal te vertellen. Het belangrijkste doel van het moodboard is dat we een houvast hebben tijdens de shoot, als we gaan shooten ontstaat vanzelf een stukje eigenheid in jou serie.
Ik werk met een aantal vaste visagistes die veel ervaring hebben met boudoir shoots. We overleggen altijd met je wat je wilt qua make-up, daarbij rekening houdend met je dagelijkse make-up. Ben je gewend aan veel make-up of draag je eigenlijk altijd alleen wat mascara? Ook hier vind ik het belangrijk dat je jezelf blijft…en herkenbaar voor jezelf. Nu is het wel zo dat er veel wegvalt van de visagie op beeld, vandaar dat er vaak gekozen wordt om het iets meer aan te zetten. Het visagie en haar gedeelte is zeker ook onderdeel van tijd een aandacht voor jezelf, lekker comfortabel worden en jezelf laten verwennen door mij en mijn team.
Mijn ouders hebben een heerlijk B&B waar je kan overnachten. Vlakbij het centrum en op 5 minuten van mijn studio. Voor €75 verblijf er inclusief lekker ontbijt.
Ongetwijfeld de meest gestelde vraag van mijn klanten… Ook hier pleit ik voor dat je iets kiest wat bij jou past. Het kan van alles zijn: oversized blouse, leren jack, je slaap t-shirt, mooie body, lingerie, high waist jeans of een little black dress, of helemaal niks! in mijn studio is dat ook een kledingkeuze hihi… In boudoir gaat het om vrouwelijkheid in de puurste vorm zonder de nadruk te leggen om sexy zijn voor anderen. Iedere vrouw voelt zich prettig bij iets anders en niks is goed of fout, Tijdens ons mail contact hebben we het zeker hierover, en krijg je van mij te horen wat je mee mag nemen. In mijn studio heb ik diverse accessoires, blouses, doeken en kimono’s die je mag gebruiken tijdens de shoot. Een goede tip voor prachtige luxe lingerie is Pluche in Veldhoven, je vind meer info onder het kopje partners (about me).
Ik probeer altijd zo snel mogelijk tot een datum te komen, want als je eenmaal besloten hebt dit te doen wil je het ook meteen! Mijn agenda is vaak 6 a 8 weken vooruit volgepland, dus er is een wachttijd. De shootdagen zijn op dinsdag en donderdag. We beginnen altijd in de ochtend om 9.00.
Dat is het moment wanneer jij jouw beelden voor het eerst gaat zien, de onthulling van de foto’s. Een heel bijzonder moment, waar je naar uit kijkt, en geloof me…ik ook. Het gebeurt vaak dat vrouwen emotioneel zijn bij het zien van de beelden, ze zijn verrast, blij en kunnen niet geloven dat ze er zo krachtig en vrouwelijk uitzien. Het is een van mijn favoriete momenten van de hele ervaring, het brengt jou als vrouw zoveel meer dan alleen mooie beelden. Boudoir fotografie is bedoelt om vrouwen aan te moedigen, op een voetstuk te zetten, een cadeau aan jezelf, trots te zijn op wie je bent en hoe je eruit ziet, vieren dat je vrouw bent! Daar gaat boudoir over (voor mij)… En dat heerlijke euforische gevoel komt bij The Reveal naar boven. Bij The Reveal leg ik je alles uit over het bestellen van wall-art en folioboxen.
Je ontvangt je foto’s binnen 3 a 4 weken na de shoot. Ik houd je op de hoogte en zodra je bestelling binnen is neem ik contact met je op.

Contact

hello@frencykosterphotography.nl

0623027004

Heidebloemstraat 12 A
5482 ZA Schijndel